Реал (Мадрид) победи у дома новака този сезон Осасуна с 2:0 в среща от междинния шести кръг и оглави временното класиране на Примера дивисион, измествайки от първата позиция настанилия се за кратко градски съперник Атлетико. Двата тима се срещат в голямото дерби на следващия кръг, като „кралският“ клуб ще гостува на „Уанда Метрополитано.

Треньорът на „белия балет“ Зинедин Зидан остави резерви донеслия победата в Севиля (1:0) Карим Бензема и новата звезда Еден Азар, а в тяхно отсъствие Реал успя да поведе с красив гол на Винисиус Жуниор (36), получил топката от Тони Кроос. Иначе в началото гостите дори владееха повече топката, но не съумяха да материализират това превъзходство и бяха наказани.

След почивката гол на Лука Йович в 58-ата минута не бе признат след намесата на ВАР заради засада. Гостите от Памплона не успяха да отвърнат на удара, а инкасираха още едно попадение, дело на появилия се секунди по-рано като резерва бразилец Родриго (72), който се разписа за първи път с екипа на „кралския“ клуб, възползвайки се от подаване на сънародника си Каземиро.

Така Реал записа четвърти успех за сезона и се изкачи на върха с 14 точки и едва аванс пред градския съперник Атлетико преди дербито на Мадрид в събота от 22:00 часа българско време. Осасуна е на 12-о място със 7 точки.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ