Реал (Мадрид) иска да привлече една от звездите на Тотнъм Деле Али на всяка цена през летния трансферен прозорец, съобщават испанските медии.

Според последните информации „кралският” клуб е готов да плати сензационните 100 милиона евро за 21-годишния халф, който има вече 17 мача и 2 гола за английския национален тим.

Високият 1,88 метра полузащитник се очаква да повиши физическата мощ на „белия балет” в средата на терена и в същото време да реализира повече голове с глава. Повечето от халфовете на Реал в момента са по-ниски от англичанина – Тони Кроос (1,82 метра), Лука Модрич (1,71 метра), Хамес Родригес (1,80 метра), Матео Ковачич (1,78 метра) и Иско (1,76 метра).

Али е вкарал този сезон 16 гола за Тотнъм и е най-резултатният полузащитник в английската Висша лига, а всички халфове на „кралския” клуб са се разписали общо 17 пъти.

В последните 16 месеца „шпорите” на три пъти продължаваха контракта на халфа, привлечен през 2015 година от третодивизионния Млтън Кийнс Донс и веднага спечелил си титулярно място в тима. Деле Али си спечели първа повиквателна за първия тим на „трите лъва” едва след 8 срещи с екипа на Тотнъм, с който е обвързан до лятото на 2022 година. Преследвачът на Челси за титлата този сезон обаче се готви да предложи нов контракт на халфа до 30 юни 2023 година.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА