Реал (Мадрид) и Барселона ще определят победителя в 226-ото "Ел Класико". Двата тима излизат от 22:00 часа наше време (пряко по Филм +) в 168-ия си мач в Примера дивисион в борба за титлата на Испания.
 
Разликата е 4 точки в полза на "белите", а при тяхна победа каталунците на практика ще останат извън битката. Мнение, което се споделя и от наставника на Барселона Херардо Мартино. Колегата му от Реал Карло Анчелоти пък заяви, че няма да е доволен на равенство и също ще търси победата.
 
В полза на това, че в дербито тази вечер ще има много голове е и статистиката, която сочи - 27 години от последното нулево равенство на "Сантиаго Бернабеу" и 3,19 гола средно на мач във всички издания на дербито за шампионата.

Двата тима си размениха победи с по 2:1 в последните два мача помежду си. В общия баланс Реал има 90 успеха срещу 87 за Барса, а в Примера дивисион "белите" водят със 70:65 победи в "Ел Класико".
 
Наставниците на двата тима няма да могат да разчитат съответно на Кедира, Арбелоа и Хесе за Реал, и Куенка, Дос Сантос и Пуйол за Барса. Сред стартовите 11 се очаква да бъдат големите звезди на "бели" и "синьо-червени" - Роналдо и Бейл срещу Меси и Неймар.
 
Ако се справи с проблемите в защита, треньорът на Барселона Тата Мартино може да стане едва петият треньор на каталунците с победа в първото си гостуване на Реал. Преди това с подобно постижение могат да се похвалят Тери Венейбълс, Луис Ван Гаал, Франк Рийкард и Хосеп Гуардиола.
 
Около 1100 полицаи се очаква да бдят за сигурността на дербито, а най-скъпите билети достигнаха 1700 евро.

РЕАЛ (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА

реал_1.jpgРЕАЛ (М): Лопес, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич, Алонсо, Ди Мария,Бейл, Бенземаю и Роналдо
Резерви: Касияс, Коентрао, варан, Касемиро, Ияраменди, Иско и Мората
Контузени: Кедира, Хесе, Арбелоа
Наказани: Няма
 
барселона_1.jpg
БАРСЕЛОНА: Валдес, Алба, Масчерано, Пике, Дани Алвеш, Иниеста, Бускетс, Шави, Неймар, Фабрегас и Меси
Резерви: Пинто, Бартра, Адриано, Сонг, Алексис, Серхи Роберто, Педро
Контузени: Дос Сантос, Куенка, Пуйол
Наказани: Няма

Стадион: "Сантиаго Бернабеу" (Мадрид)
Съдия: Алберто Ундиано Майенко