Голямото дерби на Испания между Реал (Мадрид) и Барселона отново може да бъде изместено. Причина за това са заплахи от сепаратисти, които готвят масов протест до "Ноу Камп" точно в деня на мача - 18 декември.

Първоначално двубоят трябваше да се състои на 26 октомври, но вълна от насилие и протести принудиха ръководството на испанския футбол да премести мача за 18 декември. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Ситуацията е изключителна и изисква от наша страна да действаме по изключителен начин“, се казва в изявление на сепаратистите.

Митингът е последният от вълната протести, която започна преди два месеца, когато Върховният съд прати в затвора девет лидери на каталунските сепаратисти заради ролята им в кандидатурата за независимост през 2017 година.

Само преди дни група близо 10 хиляди души се включиха в организирането на безредици на трибуните на Ел Класико, като сред възможните действия са издигането на политически банери, песни против правителството и дори нахлуване на фенове на терена. Инициатор на протеста е групировката "Демократично цунами", която засега действа предимно в интернет.