Генералният директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано твърди, че трансферът на Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед в испанския гранд е бил договорен още преди Флорентино Перес да стане президент на Кралския клуб, пише "Сън". Английският шампион продаде португалската си суперзвезда на Реал за рекордните 94 милиона евро това лято. Според дясната ръка на Перес, когато те двамата са постъпили на работа на "Бернабеу" на 1 юни, сделката вече е била сключена.

"Трябваше да подпишем с Кристиано Роналдо сега, защото имаше дата, която трябваше да бъде спазена. Имаше договор и ние трябваше да уважим фиксираните в него дати, които посочваха кога да обявим публично трансфера, кога да комуникираме с Манчестър Юнайтед, кога да платим. Всичко това бе договорено много прецизно и ние не можехме да си играем с датите", заяви, цитиран от английския таблоид, Валдано.

В същото време от Манчестър Юнайтед отричат да е имало предварително сключено сделка за трансфера на носителя на "Златната топка" за 2008 година.
 
"Преди да получим по факса офертата на 10 юни 2009 година, никога не е имало никакво споразумение от никакъв род между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид за Кристиано Роналдо", твърди говорител на "червените дяволи"./БЛИЦ