Дербито между Реал (Мадрид) и Барселона в Примера дивисион е пред отлагане. Това стана ясно, след като днес беше изтеглен жребия за новия сезон в първенството. Двата гранда по програма се изправят в 16-ия кръг на 11 декември. По това време обаче каталунците ще участват на Световното клубно първенство. Турнирът е от 8-и до 18 декември в Япония, Барселона се включва от полуфиналите, но въпреки това трябва да разполага с няколко дни за адаптация. Поради тази причина Ел Класико почти сигурно ще бъде изместено за друга дата. Двубоят през пролетта на “Камп Ноу” е на 22 април.

В първия кръг шампионите от Барса гостуват на Малага. Двубоят ще бъде очакван с интерес, тъй като Малага направи звездна селекция след идването на катарски собственик. В отбора пристигнаха Рууд ван Нистелрой, Жереми Тулалан, Йорис Матайсен, Начо Монреал, Серхио Санчес и Хоакин Санчес.

Реал (Мадрид) приема на старта Атлетик (Билбао). Срещата ще се играе на 20 или 21 август на "Сантяго Бернабеу". В първия кръг е и дербито Бетис – Севиля. Първенството в Примера започва на 21 август и приключва на 13 май. Предвидени са четири междинни кръга - пети (21 септември), десети (26 октомври), 29-и (21 март) и 33-и (11 април).

Финалът за Купата на краля ще се играе на 20 или 25 май в зависимост от това дали финалистът за Купата ще играе на финала в Шампионската лига.

Програма за 1 кръг
Реал (Мадрид) - Атлетик (Билбао)
Сарагоса – Леванте
Сантандер – Хетафе
Виляреал - Спортинг Хихон
Осасуна – Валенсия
Еспаньол – Гранада
Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид
Малага – Барселона
Бетис – Севиля
Райо Валекано - Майорка