Реал (Мадрид) проявява засилен интерес към бранителя на Арсенал Лоран Косиелни и ще отправи оферта за него в размер на поне 30 милиона евро, съобщава France Football.

Изданието твърди, че 29-годишният френски национал е спряган за евентуален заместник на Серхио Рамос, който почти сигурно ще напусне „кралския” клуб това лято. Рамос все по-усилено е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, който дори подготвя оферта в размер на 50 милиона евро, твърди Daily Mail.

Идеята на треньора на Реал (Мадрид) Рафаел Бенитес е Косиелни да си партнира със своя сънародник Рафаел Варан в центъра на защитата. Другият вариант за заместник на Серхио Рамос е аржентинския национал Николас Отаменди, но откупната клауза в договора му с Валенсия е 50 милиона евро.

Косиелни поднови договора си с „артилеристите” миналото лято, преди да им помогне да защитят трофея си от ФА Къп през изминалия сезон. Французинът бе привлечен през лятото на 2010 година от Лориен за 10 милиона паунда и вече има 147 мача и 11 гола за „топчиите” във Висшата лига. За националния тим на родината си е записал вече 21 срещи.