Реал (Мадрид) е постигнал споразумение с португалския защитник на Челси Рикардо Карвальо за двегодишен договор. Новината е потвърдена от официалния сайт на Кралския клуб, докато от Челси признаха, че контрактът ще бъде подписан след преминаването на медицински прегледи и след като Карвальо се договори за личните си условия.
 
На “Сантяго Бернабеу” 32-годишният бранител ще се събере с бившия си треньор Жозе Моуриньо, който през това лято пое Реал (Мадрид) на мястото на Мануел Пелегрини. Специалния взе Карвальо в Челси от Порто през 2004 г., след като двамата триумфираха в Шампионската лига. В Лондон защитникът спечели три шампионски титли, три пъти вдигна ФА Къп, и два пъти взе Карлинг Къп.
 
В Кралския клуб Рикардо Карвальо ще бъде заедно със съотборниците си от националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо и Пепе. Реал (Мадрид) не разкрива финансови детайли по сделката , но според испанските медии цената на играча е в рамките на 8 милиона евро и дори отсега има споразумение за вероятното удължаване на договора на защитника за още една година.
 
Португалецът ще бъде петото ново попълнение на “белия балет” през това лято, след като вече бяха привлечени крилото Анхел ди Мария и халфовете Педро Леон, Серхио Каналес и Сами Хедира./БЛИЦ