Реал (Мадрид) спечели много трудна, но важна победа в Примера дивисон. “Белия балет” би като домакин Севиля с 1:0 в двубой от 16-ия кръг на Примера дивисион и завърши годината само на две точки от лидера в класирането Барселона. Мачът бе изпъстрен с 12 жълти и два червени картона. Единственото попадение реализира Анхел ди Мария в 77-ата минута. И двамата треньори имаха кадрови проблеми в този мач. Жозе Моуриньо не можеше да използва Гонсало Игуаин, Шаби Алонсо и Марсело Виейра, докато гостите бяха без Фредерик Кануте, Диего Пероти и Хесус Навас. Преди началото на срещата вратарят на Реал Икер Касияс получи "Златната ръкавица" за най-малко допуснати голове на световното първенство в ЮАР през лятото, където той триумфира като шампион с националния отбор на Испания.

В 5-ата минута Кристиано Роналдо стреля от фаул, но вратарят на Севиля спаси. В 19-ата минута отново португалецът изведе Карим Бензема сам срещу стража, но той не успя да реализира. Севиля създаде първата си голова опасност едва в 24-ата минута, когато Жулиен Ескюде стреля опасно с глава. В края на полувремето Рикардо Карвальо извърши фаул срещу откъсващия се Алваро Негредо, но бе пощаден от съдията, получавайки само жълт картон.

В 51-ата минута Роналдо пробва нов удар от фаул, но прекалено слаб. В 57-ата минута гостите създадоха най-добрата си голова възможност. Негредо бе изведен сам срещу Касияс, но стреля над вратата. В 63-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Рикардо Карвальо се сблъска във въздуха с Алваро Негредо като двамата удариха главите си. Съдията обаче видя нарушение на защитника на домакините и му показа втори жълт и съответно червен картон.

В 72-ата минута Пепе стреля с глава, но над вратата. Все пак усилията на домакините дадоха резултат в 77-ата минута. Удар на играч на Реал се отклони от защитник и попадна в непокрития Ди Мария, който залъга вратаря Палоп и с изстрел от малък ъгъл прати топката в мрежата за 1:0. Минути преди края на двубоя и гостите останаха с 10 души на терена след червен картон на Мухамаду Дабо./БЛИЦ