Реал (Мадрид) не допусна изненада и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля, след като в реванша победи с минималното 1:0 Малага като гост. Така с общ резултат 4:2 Кристиано Роналдо и компания продължават в следващата фаза, където ще имат за съперник Барселона. Каталунците играят утре реванша с Осасуна, но в първия мач победиха с 4:0 и само чудо би ги изхвърлило от надпреварата.

Двубоят в Малага премина изцяло под диктовката на "белия балет". Победното попадение за гостите обаче падна чак в 72-ата минута. Вкара го появилият се на смяна в 69-ата Карим Бензема. Френският нападател зае мястото на Гонсало Игуаин и само след 3 минути на терена успя да порази целта. Асистира му Месут Йозил, а сериозна вина за гола има вратарят Вилфредо Кабалеро, който направи чутовна грешка, след като уж улови топката, но след това я изпусна и тя се търкулна зад голлинията - 0:1.

Реал (Мадрид) завърши срещата с човек по-малко, тъй като в 88-ата минута Алваро Арбелоа получи втори жълт картон за удар с лакът срещу Монреал.

Очакваните с огромен интерес две издания на Ел Класико ще бъдат съвсем скоро – на 18 януари на "Сантяго Бернабеу" и на 25 януари на "Камп Ноу".