Реал (Мадрид) и актуалният треньор на Наполи Рафаел Бенитес ще започнат преговори в началото на следващата седмица, съобщава „Ас”.

Очаква се „кралският” клуб да освободи италианеца Карло Анчелоти след последния си мач за сезона срещу Хетафе в събота от 21:30 часа на „Сантяго Бернабеу”.

Представители на „белия балет” са се свързали с агента на Бенитес – Мануел Гарсия Килон. Преговорите с мениджъра обаче ще стартират следващата седмица. Рафаел Бенитес е един от вариантите за бъдещ наставник на Реал (Мадрид), след като договорът му с Наполи изтича в края на сезона и не е сигурно, че ще бъде подновен. Испанският специалист подаде оставка след отпадането от Днепър на 1/2-финалите в Лига Европа, но тя не бе приета от босовете на италианския тим.

Бенитес мечтае да води Реал (Мадрид), след като започва треньорската си кариера като наставник на втория тим на "белия балет", но така и не стига до първия отбор. В кариерата си той е водил в Испания Валядолид, Осасуна, Екстремадура, Тенерифе и Валенсия, като с последния е печели на два пъти титлата в Примера дивисион (2002 и 2004 година) и УЕФА Къп през 2004 година.

Начело на Лиивърпул Бенитес печели Купата на Англия през 2006 година, „Къмюнити Шийлд” през 2006 година, Шампионска лига през 2005 година и Суперкупата на Европа през 2005 година. След това с Интер испанецът триумфира със Суперкупата на Италия и Световното клубно първенство през 2010 година. С Челси пък е печелил Лига Европа през 2013, а с Наполи успя да завоюва Купата на Италия и Суперкупата на Италия през 2014 година.