Селекционерът на Германия Йоахим Льов е фаворит за заместник на португалеца Жозе Моуриньо начело на Реал (Мадрид) след Световното първенство първенство в Бразилия през 2014 година. Тогава изтича договорът на Льов като селекционер на Бундестима и на Жозе Моуриньо като наставник на „кралския клуб”.

112_1.jpgСпоред испанският спортен ежедневник „Марка” ръководството на Реал (Мадрид) вече си е набелязало Льов за заместник на Моуриньо, който вчера за пореден път потвърди, че иска да се завърне в английската Висша лига и там да продължи кариерата си. Португалецът бе начело на Челси от 2004 до 2007 година. „Не искам да изпускам шанса да работя в Реал (Мадрид), но сърцето ми е в Англия. Ако е възможно, следващата крачка в кариерата ми ще е да отида в Англия и да остана там за дълго”, сподели Моуриньо вчера пред „Би Би Си”.

„Льов е този, който се харесва най-много на босовте на Реал (Мадрид)”, спекулира пък днес „Марка” след изказването на Моуриньо. „Той е треньор, който е роден да бъде на скамейката на „белия балет””, допълва изданието по адрес на Йоахим Льов.