Реал (Мадрид) е направил първа оферта на ПСЖ за правата на Килиан Мбапе, а трансферът да стане до края на месеца. „Белият балет“ е предложил 160 милиона евро за 22-годишния световен шампион с Франция за 2018 г.

Според авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо, който е известен с точните си трансферни информации, ръководството на ПСЖ е отхвърлило офертата на Реал (Мадрид).

Самият Мбапе пък три пъти е отказвал на предложенията на парижани да продължи договора си с клуба. Както е известно, контрактът на младия нападател с френския гранд изтича в края на сезона.

До края на летния трансферен прозорец остава по-малко от една седмица и всички очакват развитието на опитите на Реал (Мадрид) да привлече Мбапе в редиците си.

Мнозина очакват цената на френския национал да достигне до 200 милиона евро, което само ще затвърди репутацията му на втория най-скъп футболист в историята. Рекордът се държи от Неймар – 222 милиона долара от Барселона в ПСЖ през 2017 г.

Както е известно, през 2018 г. парижани откупиха правата на Килиан Мбапе от Монако срещу 180 милиона евро, след като нападателят първо един сезон игра за тима от френската столица под наем.