Реал (Мадрид) е определил една от основните си цели в търсенето на заместник на Карло Анчелоти, който след края на сезона ще поеме националния отбор на президента.

Според испанският в. „Спорт“, президентът на „белия балет“ Флорентино Перес е набелязал друг италианец за мястото на 64-годишния Анчелоти. Това е Роберто де Дзерби, който в момента е начело на английския Брайтън.

Перес е убеден, че именно 44-годишният италианец е най-подходящият вариант за наставник на сериозно подмладения състав на Реал (Мадрид). Босът на "кралския клуб" дори вече е провел първи разговори с Де Дзерби.

С работата си в доста по-скромни клубове като Сасуоло и Брайтън Роберто де Дзерби успя да създаде доста боеспособни отбори, с които останалите да се съобразяват. Неслучайно преди няколко години името му беше свързвано като вариант за Барселона.

До момента се считаше, че бившият играч на Реал (Мадрид), Ливърпул и Байерн Шаби Алонсо, който е начело на Байер (Леверкузен), е най-сериозният кандидат за мястото на Анчелоти. Сега обаче за първи път има информация, че от „Сантяго Бернабеу“ са провели разговор с някой треньор относно позицията на Карло Анчелоти.