Реал (Мадрид) разби у дома третодивизионния Понферадина с 5:1 в 1/16-финален мач-реванш от турнира за Купата на краля и приключи успешно 2011 година. „Кралският клуб”, който е носител на трофея от миналия сезон, бе спечелил първия мач като гост с 2:0 и домакинството се оказа повече от протоколно.

Играчите на Жозе Моурино зарадваха феновете си с красива и комбинативна игра, донесла 5 попадения в противниковата врата. Повечето от звездите на „кралския клуб” дори не бяха в групата за мача, но резервите на гранда от Мадрид се справиха отлично и не посрамиха клубната емблема. Още в 25-ата минута Хосе Кайехон откри резултата за 1:0, а в последната минута на първата част Нури Шахин удвои преднината на домакините – 2:0. След почивката с голове централният бранител Рафаел Варан се разписа в 49-ата минута за класическото 3:0, а Акоран от гостите намали на 3:1 в 54-ата минута. Юношата Хоселу в 79-ата минута и Хосе Кайехон в 88-ата минута с втория си гол в мача оформиха крайното 5:1 и подпечатаха класирането на Реал (Мадрид) за 1/8-финалите.

В друга среща от този етап Спортинг (Хихон) загуби у дома от Майорка с 0:2 и след 0:0 в първия мач също приключи с участието си в надпреварата. Алекс Мендес си вкара автогол в 19-ата минута, а Нсуе в 70-ата минута подсигури успеха на балеарците.

Без проблеми за 1/8-финалите се класира и Еспаньол, който надви на свой терен втородивизионния Селта с 4:2. Първата им среща във Виго бе завършила 0:0. Сега на „Корнея Ел Прат” с голове на Владимир Вайс (31), Алваро (49), Матиони (58) и Серхио Гарсия (68) „папагалчетата” стигнаха до успеха, докато точен за гостите от Виго на два пъти бе Давид Родригес (63 и 90+2)