След като в последните няколко години Барселона чупеше рекорд след рекорд, на свой ред кръвния враг на каталунците Реал (Мадрид) повтаря упражнението.

След като подобриха рекорда за най-много вкарани голове в един сезон, Роналдо и компания надминаха Браса и по други показатели. Нападателното трио на “белия балет” Роналдо – Бензема - Игуаин преди две седмици подобри постижението на Меси – Анри – Ето’о. През сезон 2008/2009 атакуващото трио на Барса бележи 100 гола във всички турнири, а през настоящия сезон до момента тримата от Реал са със 112 гола.

След мача със Севиля, спечелен с 3:0, тримата нападатели на “Кралския клуб” влязоха в историята като първите трима от един отбор, които отбелязват по 20 или повече гола в Ла Лига в един сезон. Кристиано е с 43, Бензема е с 20, а аржентинеца с 21. Досегашния рекорд бе на същите трима играчи на Барселона от сезон 2008/2009. Тогава един гол не достигна на Анри да запише 20 попадения.

Не само рекорда е впечатляващ във случая. Триото на “белите” е отбелязало 84 гола в Примера, което е повече от всеки един друг клуб, с изключение на Барса. За сравнение третите в класирането Валенсия са отбелязали 54 гола.

До края на надпреварата тримата със сигурност ще вкарат още, а ако отбора от Мадрид запише три победи в оставащите 3 кръга, той ще подобри постижението на Барселона за най-много точки в един сезон. Пак в прословутия 2008/2009 каталунците печелят 99 точки, а ако спечели всички срещи до края Реал (Мадрид) ще събере 100 точки.