Реал (Мадрид) обърна у дома Малага от 0:2 до 3:2 в първа среща помежду им от 1/8-финалите в турнира за Купата на Испания. Гостите поведоха с голове през първата част на Серхио Санчес (10) и Мартин Демикелис (29), но „белият балет” се развихри след почивката и направи пълен обрат с попаденията на Сами Кедира (68), Гонсало Игуаин (70) и Карим Бензема (79). Реваншът в Малага е на 10 януари.

Срещата на "Сантяго Бернабеу" започна с изненадващ натиск на гостите от Андалусия, които се настаниха в половината на Реал и с продължителния разигравания търсеха път към вратата на Икер Касияс. В 10-ата минута след центриране от корнер отдясно на вратата, пазена от Касияс, защитата на Реал заспа и остави непокрит Серхио Санчес, който с глава да прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1. Играчите на Жозе Моуриньо незабавно се хвърлиха в атаки да търсят изравняването, но няколко удара на Кристиано Роналдо преминаха встрани от вратата Кабайеро. В 28-ата минута след ново центриране от корнер Касияс излезе неразчетено и аржентинският бранител на гостите Мартин Демикелис с глава прати топката за втори път в мрежата на домакините – 0:2. От тук до края на първото полувреме последва тотален натиск на „кралския клуб”, но отново без резултат.

След почивката Жозе Моуриньо пусна в игра Сами Кедира, Месут Йозил и Карим Бензема на мястото съответно на Арбелоа, Хосе Кайехон и Кака. Смените дадоха резултат и „белият балет” успя да стигне до пълен обрат в мача. В 54-ата минъута Кабайеро отрази силен удар на Бензема и добавка на Кристиано Роналдо. Стражът на гостите обаче капитулира в 68-ата минута, когато германският национал Сами Кедира с диагонален удар намали на 1:2. Две минути по-късно Серхио Санчес върна назад към вратаря Кабайеро, който бе изпреварен от Гонсало Игуаин и аржентинецът не сгреши за 2:2. Този гол сломи съпротивата на андалусци и в 79-ата минута те допуснаха пълен обрат, след като Игуаин асистира на Бензема, който вкара за 3:2. До края на мача домакините се опитаха да направят успеха си по-изразителен, но Роналдо и Бензема пропуснаха от чисти позиции. Така Реал (Мадрид) ще пътува само с един гол преднина за реванша в Малага на 10 януари.

Реал (Мадрид) - Малага 3:2
0:1 Серхио Санчес (10), 0:2 Мартин Демикелис (29), 1:2 Сами Кедира (68), 2:2 Гонсало Игуаин (70), 3:2 Карим Бензема (79)

Реал (Мадрид): Касияс, Арбелоа (46 - Кедира), Пепе, Албиол, Марсело, Ласана Диара, Чаби Алонсо, Кайехон (46 - Бензема), Кака (46 - Йозил), Кристиано Роналдо, Игуаин

Малага: Кабайеро, Санчес, Демикелис, Матайсен, Монреал; Тулалан, Апоньо, Касорла (80 - Буонаноте), Себа Фернандес, Иско (66 - Дуда), Ван Нистелрой (61 - Рондон)

Съдия: Тейшейра Витиенес
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид