Испанският шампион Реал (Мадрид) обяви бюджет от 517 милиона евро за настоящия сезон. Това се случи на общото годишно отчетно събраните на клуба, по време на което президентът Флорентино Перес изрази подкрепата си за португалския треньор Жозе Моуриньо.

“Имаме най-добрия треньор в света, на когото сме му дали работата до 2016 година. Това е ясен знак за разбирателството между двете страни. Моуриньо влага своята енергия и страст в името на успеха. Той идентифицира себе си с Реал (Мадрид). Спечелихме най-трудния сезон в историята на Примера дивисион. Направихме го с рекорден брой голове, вкарвахме повече от 3 средно на мач и практикувахме скоростна игра, която е запазената марка за нашия клуб. Имаме фантастичен отбор, в който дойде и Лука Модрич”, сподели Флорентино Перес.

“Що се отнася до Шампионската лига, нашата философия е никога да не се предаваме. Помните, че наскоро дори не бяхме в първа урна на турнира, а сега вече сме фаворити да го спечелим. Миналия сезон само късметът ни лиши от участие на финала. От финансова гледна точка Реал Мадрид е стабилен клуб и това ни позволи да направим отбор с някои от най-добрите играчи в света. „Сантяго Бернабеу" ще има нова визия и ще опитаме да увеличим капацитета”, допълни босът на “белия балет”.