Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Реал (Мадрид) победи Малага с 6:2 в изтеглен мач от 36 кръг на Примера дивисион. Успехът на “белия балет” означава, че Барселона ще трябва да почака поне до уикенда, за да отпразнува 22-ата си шампионска титла. Каталунците се нуждаят от две точки, за да си гарантират предсрочно четвъртата титла за последните пет години.
 
Централният защитник Раул Албиол даде ранен аванс на Реал (Мадрид), когато се разписа още в третата минута след изпълнение на корнер от Лука Модрич. 12 минути по-късно Роке Санта Крус изравни.
 
Мачът тръгна в полза на домакините в 21-ата минута, когато защитникът на Малага Серхио Санчес получи червен картон за събаряне на Кристиано Роналдо в наказателното поле. Португалецът изпълни отсъдената дузпа, но ударът му беше спасен от Вили Кабайеро. Вратарят получи контузия преди почивката и беше заменен от Карлос Камени.
 
Роналдо все пак се разписа в 26-ата минута след изпълнение на непряк свободен удар. Това беше гол № 200 за португалеца с екипа на Реал (Мадрид). Той премина на “Сантяго Бернабеу” от Манчестър Юнайтед през 2009 г.
 
Кристиано Роналдо асистира за попадението на Месут Йозил в 34-ата минута, но две минути след това Виторино Антунеш върна един гол за Малага. В добавеното време на първата част Реал (Мадрид) стигна до четвърти гол – реализиран от Карим Бензема след пас на Роналдо.
 
В 63-ата минута Лука Модрич се разписа с далечен удар. В 73-ата минута гостите останаха с 9 души, след като Мартин Демикелис получи втори жълт картон за фаул срещу Кристиано Роналдо. Малко преди края Месут Йозил получи контузия на дясното голяно. Анхел ди Мария вкара шестия гол за Реал (Мадрид) в добавеното време с удар от границата на наказателното поле.