Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) ще трябва да извади 90 милиона евро,з а да си осигури услугите на германския национал и халф на Байерн Тони Кроос за срок от пет сезона до лятото на 2019 година.

Според немския таблоид „Билд” Кроос ще получава заплата в размер на 12 милиона евро на сезон, което за пет години прави 60 милиона евро. Половината от тези пари обаче ще влязат в испанската хазна под формата на данъци. Така халфът ще прибира чисто малко над 6 милиона евро на година, след като досега се смяташе, че ще взима "нето" по 5 милиона евро на сезон.

Реал (Мадрид) е готов да плати 25 милиона евро за германския национал, но от Байерн искат 30 милиона евро, след като договорът на халфа изтича следващото лято. Така разходите по привличането му на „Сантяго Бернабеу” ще нараснат до 90 милиона евро.

Мюнхенският вестник "tZ" твърди, че ръководството на баварците е склонно да продаде Кроос на "белия балет", защото той е извивал ръцете на Байерн през последните седмици за по-висока заплата в новия му договор. Претенциите на играча скочили от 8 на 10 милиона евро на сезон.

Вчера испанските медии съобщиха, че Кроос е отхвърлил примамливо предложение от страна на Челси, тъй като предпочита да продължи кариерата си в „кралския клуб”. 24-годишният немски национал е юноша на Байерн и през кариерата си е играл в друг клуб само един сезон - 2009/2010 в Байер (Леверкузен) под наем.