Реал Мадрид ще изиграе 8 контроли по време на лятната си предсезонна подготовка, която ще стартира на 15 юли. Тогава новият старши треньор Карло Анчелоти ще изведе „белия балет” за първа тренировка на базата „Валдебебас“.

Освободени от първото занимание на „кралския клуб” са Икер Касияс, Алваро Арбелоа, Серхио Рамос, Раул Албиол и Марсело заради участието им в Купата на Конфедерациите в Бразилия. Петимата ще се присъединят към състава на Реал (Мадрид) между 22 и 24 юли, като ще пропуснат първите три контроли на отбора.

„Кралският клуб” все още не е потвърдил кой ще бъде първият му съперник на старта на подготовката. В клуба е постъпило предложение за контрола в Истанбул срещу Галатасарай, но има вероятност испанският гранд да гостува и на националния стадион в Букурещ.

Реал (Мадрид) със сигурност ще гостува на Олимпик (Лион) на стадион „Жерланд“, а Карло Анчелоти ще се изправи и срещу своя бивш отбор ПСЖ, но датите на тези проверки още не са уточнени.

Испанският гранд ще проведе и турне в САЩ за няколко дни, като ще участва в турнир и ще играе срещу отборите на Лос Анджелис Галакси, Ювентус, Евертън и др.

Последната проверка на Реал (Мадрид) преди старта на сезона ще бъде на „Сантяго Бернабеу” срещу катарския Ал-Сад.