Клуб номер 1 за XX век Реал (Мадрид) представи официално в центъра на испанската столица единствения си спечелен трофей този сезон – Купата на краля.

Всички играчи, ръководителите и спортно-техническият щаб на “кралския клуб” бяха на посещение при кмета на Мадрид Алберто Руис-Гаярдон, който получи лично от президента на Реал Флорентино Перес реплика на Купата на краля и екип на отбора с автографи на всички играчи.

"Много сме горди с Реал (Мадрид). В света няма по-добра идентификация на града от Реал (Мадрид)", сподели кметът Руис-Гаярдон.

"Правим всичко възможно, за да радваме всички привърженици. Нашите успехи са успехи и на Мадрид", отвърна босът на “белия балет” Флорентино Перес.

Капитанът на Реал Икер Касияс пък чака с големи надежди следващия сезон и заяви: “Очакваме през следващата година да празнуваме повече купи".

Реал (Мадрид) спечели Купата на краля на 20 април, когато във финала на “Местая” във Валенсия надви вечния си враг Барселона с 1:0 след продължения и гол на Кристиано Роналдо. Това бе 18-и трофей за “кралския клуб” в този турнири и първи от 1993 година насам. /БЛИЦ

112.jpg
113.jpg
114.jpg
115.jpg
116.jpg