Футболистите и треньорите на Реал (Мадрид) ще излязат в предстоящия мач срещу Малага от Примера дивисион със специални фланелки в подкрепа на Тито Виланова. Треньорът на Барселона бе преместен от реанимацията. Специалистът претърпя повторна операция от рак. Барселона излезе с официално съобщение до обществеността по повод операцията на Тито.

От клуба обявиха, че интервенцията е протекла по предварително определения план. Припомняме, че преди малко повече от година на Виланова, тогава помощник на Хосеп Гуардиола, бе открит тумор на паротидната жлеза на гърлото. След операция туморът бе премахнат на 22 ноември, след което 42-годишният треньор се върна на скамейката, а впоследствие бе назначен и за старши треньор. Още в деня, когато се разпространи ужасната новина за възобновената болест на Виланова, от “Сантяго Бернабеу” разпространи съобщение в подкрепа на специалиста чрез официалния си сайт.

Освен това, подобни постъпки не са чужди на Кралския клуб. На 18 март, отново в мач срещу Малага, "белите" демонстрираха подкрепата си към страдащия от коварна болест защитник на Барселона Ерик Абидал. Играчите на Реал излязоха с фланелки с щампован надпис “Кураж, Абидал”.

Мачът с Малага тази вечер ще бъде по-специален за Специалния. За Моруниьо това ще бъде среща под номер 400 в испанската Примера дивисион. Двубоят на стадион “Ла Росаледа” започва от 21:00 часа българско време.