Световният и европейски клубен шампион Реал (Мадрид) е подновил интереса си към бразилския халф Лукас Силва от Крузейро и може да го привлече още до края на зимния трансферен прозорец, съобщава „Марка”.

Първоначално се смяташе, че Карло Анчелоти се е отказал от възможността да привлече 21-годишния полузащитник, но нещата може да претърпят обрат, ако Асиер Ияраменди бъде продаден на Атлетик (Билбао). Баските са готови да платят 20 милиона евро за 24-годишния полузащитник на „кралския клуб”.

За Лукас Силва на „белия балет” ще са нужни само 15 милиона евро, които неговият клуб Крузейро е сложил като окончателна цена. „Искаме най-доброто за Лукас и Крузейро. Неговият мениджър Луис Роча ми се обади и ми каза, че има сближаване с Реал (Мадрид). Повече детайли обаче не можем да дадем. Прочетох, че те ще продадат някого и Лукас ще му бъде заместник. Това е всичко, което знам”, сподели бащата на футболиста Мигел Виейра.

Според „Марка” Лукас Силва ще бъде представен на „Сантяго Бернабеу” следващата седмица и ще подпише договор за 6 години и половина до лятото на 2021 година.