Реал (Мадрид) спечели с 2:0 домакинството си на съперника на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Еспаньол. Двубоят бе от 16-ия кръг на Ла Лига, а с успеха тимът на Зинедин Зидан отново се изкачи на върха в класирането. Барселона е с две точки по-малко, но и с мач по-малко.

Столичани тотално надиграха съперника си. В 6-ата минута удар на Винисиус беше отразен от Диего Лопес. в 27-ата Естебан Гранеро засече топката с глава, но Куртоа се намеси отлично. Последва атака на Реал, завършена с шут на Винисиус, който обаче не се оказа проблем за Лопес. Десет по-късно защитникът Рафаел Варан откри резултата след асистенция на Карим Бензема.

В 71-ата Винисиус поднесе топката на Бензема, който само трябваше да я насочи в мрежата, но от няколко метра шутира в аут. Французинът все пак се разписа след двойно подаване с Валверде в заключителните минути на срещата и оформи крайното 2:0. 

Малко след втория гол на домакините останаха с човек по-малко. Ферлан Менди получи втори жълт картон и беше изгонен, но и това не помогна на Еспаньол.