Испанският гранд Реал (Мадрид) представи четвъртото си ново попълнение. Близо 5000 души посрещнаха на "Сантяго Бернабеу" младежкия национал на Испания Асиер Ияраменди, който идва от Реал (Сосиедад) за 38 милиона евро. 23-годишният полузащитник взе номер 24 в Кралския клуб.

"Днес в Реал (Мадрид) пристига един фантастичен играч. Асиер е един от най-добрите шампиони на изминалото Европейско първенство за младежи. Използвам възможността да благодаря на Реал (Сосиедад) за това, че трансферът беше осъществен. Реал (Сосиедад) е отворен към света и след един великолепен сезон ще играе сред най-добрите в Европа", започна речта си от ложата на "Бернабеу" президентът Флорентино Перес.

"Тази публика ще иска от теб да се раздаваш изцяло. Знай, че носиш емблемата на клуба с най-много трофеи. Скъпи Асиер, вчера имаше сълзи за сбогом. Това е новият ти дом”, завърши Перес.

"Преди няколко дни не си представях, че ще нося фланелка, различна от тази на Реал Сосиедад. Решението не беше лесно. Започвам ново предизвикателство в живота си. Очаквам новият сезон да е пълен с успехи", каза Ияраменди.