Жозе Моуриньо беше официално представен като треньор на Реал (Мадрид). Пресконференцията започна в 14,00 часа българско време в залата за пресконференции на стадион “Сантяго Бернабеу”. На брифинга присъства генералният директор Хорхе Валдано, но не и президентът Флорентино Перес.

“Моуриньо ще работи в Реал Мадрид в следващите четири години. Чест е да имаме сред нас един от най-престижните треньори в света. Много сме доволни, че го привлякохме в Реал Мадрид", заяви Валдано. 

"Добър ден. Искам да кажа, че не говоря добре кастилски, тъй като изучаването на италиански остави на заден план испанския ми. Нуждая се от един месец, за да съм подготвен да говоря с вас възможно най-ефективно", каза Моуриньо.

"Не знам дали съм роден за треньор на Реал (Мадрид), но със сигурност съм роден за треньор. Харесват ми големите предизвикателства. Привлечен съм от историята на Мадрид, от провалите през последните години и от големите очаквания. Това е уникален клуб. За всеки голям треньор е загуба, ако не тренира Реал. За щастие, кариерата ми е хубава и много се радвам, че тренирам Реал Мадрид. Огромна чест е. Хубавото обаче е не да тренираш Реал Мадрид, а да печелиш с Реал Мадрид", допълни португалецът.

"Мисля, че всеки треньор трябва да е подготвен за уволнение, но ако един треньор се страхува да не бъде уволнен, това е защото не работи добре. Ако не работи добре, е нормално да има големи трудности. Много съм самокритичен, но и много самоуверен и не мисля за уволнение. Смятам, че четири години са достатъчен период за триумфи и създаване на отбор с лице. Ще приготвя настоящето и бъдещето, без да мисля за освобождаване. Не се радвам за уволнението на Пелегрини, но така е във футбола. Аз идвам с големи мечти и надежди. Вярвам силно в моите нови футболисти. Надявам се, че те също възлагат надежди на своя нов треньор. Благодаря на борда на директорите, че ме избра, и обещавам да оправдая доверието. Аз съм Жозе Моуриньо с всичките си позитиви и негативи", завърши Специалния./БЛИЦ