Кариерата на Лука Модрич в Реал (Мадрид) ще продължи поне още една година. Хърватският национал подписа нов договор до 30 юни 2025 г. Носителят на "Златната топка" е все повече с второстепенна роля, но все още има с какво да помогне на тима, воден от Карло Анчелоти. 

Ето какво още написаха от "белия" клуб:

"Модрич пристигна в Реал Мадрид през 2012 г. и в дванадесетте си сезона, защитавайки нашата фланелка, той се превърна в легенда на Реал Мадрид и световния футбол. С Реал Мадрид спечели 26 титли: 6 Шампионски лиги, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 Лиги, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания. Модрич е един от петимата играчи, които са успели да спечелят 6 европейски купи и има най-много титли в историята на нашия клуб.
На индивидуално ниво Модрич спечели "Златната топка" през 2018 г., наградата за най-добър играч на ФИФА и бе обявен за играч на годината от УЕФА. Той е бил част от FIFA FIFPro World XI 6 пъти и е обявен за най-добър полузащитник в Шампионската лига два пъти. Спечели веднъж "Златната топка" и веднъж "Сребърната топка" на Световното клубно първенство. С националния отбор на Хърватия  получи  "Златната топка" на Мондиал 2018 и "Бронзовата топка" на Мондиал 2022. Модрич е изиграл 534 мача за нашия отбор, в които е вкарал 39 гола. Национал е на Хърватия, където държи историческия рекорд за най-много мачове - 178".