Реал (Мадрид) неохотно се съгласи да играе отложения си мач с Райо Валекано тази вечер от 20:45 часа. Както е известно, мадридското дерби трябваше да се играе снощи, но прерязан кабел на електрозахранването на “Естадио де Вайекас” попречи на провеждането му по програма.
 
От Кралския клуб обявиха, че не искат да има нов проблем с осветлението на стадиона и поискаха двубоят да се играе от 18:00 часа. Домакините държаха срещата да започне от 21:00 часа, тъй като ще събере повече фенове.
 
“След събитията, случили се в неделя, Реал (Мадрид) помоли Професионалната футболна лига да насрочи мача с Райо Валекано за светлата част от деня, за да се избегне нов проблем с осветлението”, пише в съобщението на сайта на “белия балет”.
 
“Президентът на Лигата реши, че двубоят ще се играе от 20:45 чака и пое лична отговорност, ако се случи подобен инцидент. Реал (Мадрид) се съгласи, тъй като има сгъстен цикъл на мачове и няма много свободни дати за преместване на двубоя с Райо Валекано”, съобщават от Кралския клуб.
 
Ръководството на Райо Валекано обяви, че билетите, закупени вчера, ще важат за днешния мач. Феновете, които имат пропуски, но не могат да присъстват на срещата, ще имат възможност да получат парите си обратно.