Реал Мадрид победи като гост Рекреативо с минималното 1:0 и продължава да преследва лидера в Примера дивисион Барселона. „Каталунците” обаче грешат твърде рядко напоследък и поддържат аванс от 6 точки пред „кралския клуб”.

Единственото и победно попадение за Реал срещу Рекреативо вкара бразилският защитник Марсело. Малко след подновяването на играта след почивката той получи феноменален пас от Фернандо Гаго и сам срещу вратаря успя да открие резултата.

До края на мача с пропуски за Реал се отчетоха Серхио Рамос и Ариен Робен, като и вратарят на Рекреативо Риесго трябваше да се намесва на няколко пъти решително след удари на холандеца Клаас Ян Хунтелаар.

В самия край на мача друг холандец в състава на Реал Уесли Снайдер получи мускулна травма и бе заменен принудително от Рафаел ван дер Ваарт. В крайна сметка до нови голове не се стигна и „кралския клуб” спечели поредни три точки в битката за титлата.

Така Барселона, която победи по-рано Хетафе също с 1:0 като гост продължава да има преднина от 6 точки пред Реал. Двата тима обаче имат директен сблъсък, в който до голяма степен ще бъде решена титлата в Примера дивисион. /БЛИЦ

Крайни резултати в мачовете от 31-ия кръг на Приемера дивисион:

Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 0:1
0:1 Алварес (86)

Атлетико Мадрид - Нумансия 3:0
1:0 Бенега (62), 2:0 Форлан (79), 3:0 Шимао (90)

Хетафе - Барселона 0:1
0:1 Меси (19)

Малага - Майорка 1:1
1:0 Апоно (53), 1:1 1:1 Аранго (59)

Рекреативо - Реал Мадрид 0:1
0:1 Марсело (48)

Днес от 18:00 часа:
Еспаньол – Сантандер
Валядолид – Виляреал
Алмерия – Осасуна

20:00 часа:
Валенсия – Севиля

22:00 часа:
Бетис – Спортинг Хихон