Носителят на Купата на Краля за миналия сезон Реал (Мадрид) разби у дома третодивизионния каталунски тим Корнея с 5:0 в реванш от 1/16-финалите на турнира и го елиминира с общ резултат 9:1. Така "белият балет" регистрира 17-а рекордна победа във всички надпревари, след като още през миналия уикенд подобри рекорда си с 16-и успех, постигнат при визтата срещу Малага (1:0).

Треньорът на „кралския клуб” Карло Анчелоти даде шанс за изява на повечето от резервните футболисти, а на вратата бе дори третия страж Пачеко. Звездата Кристиано Роналдо и голяма част от титулярите изгледаха мача от трибуните на "Сантяго Бернабеу".

В 15-ата минута Боникет беше спънат от Алваро Арбелоа в наказателното поле на домакните и съдията Гонсалес Гонсалес посочи бялата точка. Потърпевшият Боникет обаче пропусна дузпата, пращайки топката на метър над гредата. При ответната атака „белият балет” поведе, след като Иско изведе Хамес Родригес, който прехвърли вратаря Иниго Алберто за 1:0.

След 31 минути игра Иско получи от Хамес фронтално срещу вратаря и технично покачи на 2:0. Три минути по-късно Хавиер Ернандес подаде акробатично с пета и Хамес Родригес вкара от около 20 метра за класическото 3:0.

След почивката в 50-ата минута Сами Кедира получи тежък удар с рамо в главата и седем минути по-късно бе заменен Хесе Родригес, който се появи в игра за първи от осем месеца след възстановяване от контузия в коляното.

В 60-ата Чичарито прехвърли вратаря, топката се отклони в напречната греда и влезе във вратата след контакт с крака на Борха Лопес за 4:0. В 77-ата минута пък Хесе ознаменува завръщането си на терена с попадение за крайното 5:0 след пас на Иско.

Реал (Мадрид) - Корнея 5:0
(общ резултат 9:1, от първия мач 4:0)

1:0 Хамес Родригес (16), 2:0 Иско (31), 3:0 Хамес Родригес (34), 4:0 Борха Лопес (60-автогол), 5:0 Хесе Родригес (77)

0.9realmadrid.jpg