Реал (Мадрид) победи като гост Валядолид с 4:1 в мач от 26-ия кръг на Примера дивисион. С хеттрик за гранда се отличи Гонсало Игуаин, който бе оплют през седмицата за пропуските му срещу Лион в Шампионската лига. Четвъртото попадение бе дело на Кристиано Роналдо, а Раул Албиол си вкара автогол.

Съдията Мехуто Гонсалес спести две дузпи за домакините и двете за нарушения на Серхио Рамос, като по-явна беше втората. С успеха Реал се изравни по точки с Барселона, но води заради по-добрата си голова разлика.

Още във 2-ата минута Икер Касияс изпревари голмайстора на Валядолид Диего Коща. В 5-ата минута нарушение на Серхио Рамос срещу Наусет Алеман не беше регистрирано и така бе спестена дузпа за домакините. В 28-ата Кристиано Роналдо откри след топовен шут, но и с помощта на рикошет. В 38-ата минута „бяло-виолетовите" имаха най-добрата си възможност за полувремето. Чудесен изстрел на Пеле от фаул тупна пред голлинията и се удари в гредата, а при добавката гостите се изчистиха. В 45-ата минута Гонсало Игуаин удвои резултата - Рафа ван дер Ваарт центрира фалцово от фаул и Ел Пипита засече в мрежата.

В 52-ата минута Шаби Алонсо изпълни фаул, Кристиано изведе с глава Игуаин, който отбеляза за 3:0. Минута по-късно съдията Мехуто Гонсалес подмина кристална дузпа в полза на Валядолид. Наусет Алеман Виера стреля и Серхио Рамос спря явно с ръка удара, но вместо дузпа и втори жълт картон реферът предупреди официално футболиста от Валядолид. В 58-ата минута Валядолид върна един гол по комичен начин. Арбелоа сгреши, Наусет стреля, Икер изби в крака на Раул Албиол и топката попадна в мрежата - 1:3.

В 65-ата минута шут на Роналдо от малък ъгъл бе лошо избит и Игуаин реализира за крайното 4:1./БЛИЦ