Реал (Мадрид) записа десетата си поредна победа в Примера дивисион, след като се наложи с 4:2 при гостуването си на Хетафе в мач от 28-ия кръг. По два гола за "белия балет" вкараха Кристиано Роналдо в 13-ата и 37-ата минута и Гонсало Игуаин в 20-ата и 23-ата минута.

За домакините точни бяха Парехо в 38-ата и Педро Леон в 80-ата минута. Тази победа отново изкачи "кралския клуб" на върха в класирането с равни точки с Барселона, но по-добра голова разлика.

Реал започна мача във вихрено темпо и в рамките на 10 минути между 13-ата и 23-ата отборът вече имаше преднина от три гола на сметката си. Първо в 13-ата минута Кристиано Роналдо с великолепен удар от фаул в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на Устари за 1:0. В 20-ата минута след бърза контраатака преминала през Гаго и Ван дер Ваарт, топката стигна до Игуаин в наказателното поле, който с техничен удар удвои. Само три минути по-късно отново аржентинецът бе изведен с пас от дълбочина, излъга вратаря и направи резултата класически с 22-ия си гол от началото на шампионата. В 37-ата минута Роналдо проби от дясно и с мощен удар вкара втори много красив гол и общо четвърти на сметката на "белия балет".

Минута по-късно домакините върнаха един гол. Икер Касияс излезе неразчетено и Даниел Парехо с шпагат му изби топката, тя попадна в Педро Леон, който отново я върна към Парехо и той на празна врата нямаше проблем да вкара за 1:4.

През втората част Реал видимо намали темпото и остави инициативата на съперника. В 80-ата минута Педро Леон бе намерен чудесно непокрит на точката на дузпата и с точен удар направи загубата на Хетафе по-почетна за крайното 2:4./БЛИЦ