Реал (Мадрид) има дългове за повече от половин милиард евро. Според президента на Асоциацията за ценностите на мадридизма Карлос Мендоса „кралският клуб” е със задължения към футболисти, клубове, посредници и различни институции на обща стойност 541 милиона евро.

"Флорентино признава само нетните дългове към банките от около 90 милиона евро Заедно с другите дългове към футболисти, клубове, спортни учреждения, публични администрации и посредници обаче сумата достига 541 милиона евро”, разкрива пред Мендоса пред вестник „Ас”. Според него това са двойно по-големи задължения, отколкото при първия мандат на Флорентино Перес, когато наследи Лоренсо Санс.

„Предстои реконструкция на "Бернабеу", която се оценява на 400 милиона. Спасява ни това, че приходите са високи. Ние сме клубът с най-големи приходи в света, но сме и номер едно по харчове. Вижте, в последното десетилетие приходите скачат по 12 процента на година. В последната година обаче ръстът е един процент, а разходите не намаляват. Сметките се затварят на 30 юни. Разходите от лятото ще се включат на следващото засичане. Ако Бейл струва 100 милиона и има контракт за пет години, цифрите ми се струват скандални. Кака ни струваше 120 милиона и изгра 120 мача", допълва Мендоса.