Испанският гранд Реал (Мадрид) победи Евертън с 2:1 в приятелска среща от турнира "Гинес" в САЩ. Головете за “белия балет” бяха дело на Кристиано Роналдо и Месут Йозил, а за английския клуб точен бе Никица Йелавич.

Срещата премина под диктовката на тима на Карло Анчелоти. Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо бе на два пъти близо до откриване на резултата, а при третия си опит успя. В 17-ата минута той получи извеждащ пас, преодоля вратаря и вкара топката в празната врата.

В 31-ата минута Роналдо напредна от ляво и пусна за непокрития Месит Йозил, който нямаше как да сгреши и удвои преднината на своя тим.

През второто полувреме играта бе по-лежерна с по-малко голови възможности. В 61-ата минута обаче Евертън успя да намали резултата. При едно центриране в наказателното поле Нейсмит свали с глава за Йелавич, който от воле успя да промуши топката във вратата за 1:2.

До края Реал имаше инициативата, но в крайна сметка срещата завърши при този резултат и тимът записа нов успех в турнира след победата над ЛА Галакси.