Реал Мадрид за втора поредна година е вицешампион на Испания. Момчетата на Мануел Пелегрини останаха на три точки от шампиона Барселона след последния кръг. Тази вечер Реал завърши 1:1 като гост на Малага. Точката подари нов елитен сезон на тима от Андалусия.

Реал започна по-силно срещата и наложи натиск в началните минути, който обаче доведе само до един неточен удар на Роналдо с левия крак и слаб изстрел на Ван дер Ваарт, който не представляваше проблем за стража на Малага. Домакините успяха да поведат в резултата при първата си по-сериозна атака. В 9-ата минута Дуда получи топката от Кайседо, нахлу в наказателното поле на Реал и с техничен удар с левия крак матира Касияс за 1:0.

Реал логично натисна в търсене на изравнителен гол, но първо Игуаин стреля неточно от чиста позиция, а малко след това шут на Роналдо бе спасен без проблем от стража на домакините. В 48-ата минута Ван дер Ваарт получи топката в наказателното поле с гръб към вратата, завъртя се и с техничен удар с левия крак вкара топката в долния ляв ъгъл на Мунуа за 1:1. Реал продължи да натиска и в следващите минути Ван дер Ваарт бе близо до втория си гол в мача, но негови два удара бяха спасени по блестящ начин от Мунуа.
В последните секунди на двубоя голмайсторът за домакините Дуда бе директно изгонен заради брутален фаул срещу Бензема./БЛИЦ