Победителят в Шампионската лига Реал (Мадрид) спечели рекордната в историята шеста Суперкупа на Европа, след като победи с 2:0 първенеца в Лига Европа Аталанта във Варшава. Френската звезда Килиан Мбапе дебютира за "кралете" и вкара второто попадение. С трофея Реал изпревари Барселона и Милан, които имаха по пет купи.

"Белите" надделяха над Борусия Дортмунд, за да триумфират за 15-и път в Турнира на богатите, докато "бергамаските" се наложиха над Байер Леверкузен за първия си европейски трофей.

След края на първите 10 минути от срещата Аталанта постепенно успя да се измъкне от хватката на "кралския клуб" и на свой ред опита атаки към вратата на Тибо Куртоа. В 15-ата минута Федерико Валверде центрира отдясно за Килиан Мбапе, но неговият удар бе блокиран.

В добавеното време на първото полувреме удар на Винисиус бе блокиран, но топката се върна до седмицата на Реал Мадрид, който пусна пас в коридор, с който намери Родриго и той стреля, но уцели напречната греда.

Тимът на Джан Пиеро Гасперини започна чудесно второто полувреме, като в 47-ата минута Тибо Куртоа се разтегна максимално и спаси удар с глава на Марио Пашалич след центриране на Де Роон.

В 60-ата минута Аталанта не успя да изчисти добре една топка, която стигна до Винисиус. Той нахлу в наказателното поле вдясно от вратата и пусна топката към оставения съвсем сам Федерико Валверде. Уругваецът имаше пред себе си опразнената врата и хладнокръвно вкара гол, който падна с първия точен удар за Реал Мадрид в срещата.

Веднага след това Реал Мадрид можеше да вкара втори гол, но Мусо спаси удар на Винисиус, а в 62-ата минута вратарят на италианският тим се намеси страхотно при удар на Белингам.

В 68-та минута Винисиус проби отдясно и пусна топката успоредно на голлинията. Мбапе не успя да я засече, но тя стигна до Белингам. Той върна топката към Мбапе и френската суперзвезда вкара дебютния си гол в официален мач за Реал Мадрид, пращайки топката в голния ляв ъгъл на вратата на Аталанта за 2:0.