Третодивизионният Понферадина очаквано загуби у дома от гранда Реал (Мадрид) с 0:2 в първа среща между двата тима от 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля. Головете за успеха на носителя на трофея вкараха Хосе Кайехон (29) и Кристиано Роналдо (74).

Португалският наставник на гостите Жозе Моуриньо даде шанс на по-голяма част от резервите, но изненадващо бе включил като титуляри в състава си Кристиано Роналдо и Марсело. Първи шанс за гол имаха домакините, но опитът за странична ножица на Юри в 11-ата минута се провали и вратарят на „кралския клуб” Адан улови без проблеми. Постепенно грандът от Мадрид взе инициативата и в 29-ата минута Хосе Кайехон вкара за 0:1 отблизо. Това бе шести гол за нападателя този сезон, след като той има едно попадение в Примера дивисион и 4 в Шампонската лига. До края на полувремето нови голове не паднаха.

След почивката в 51-ата минута домакините нацелиха напречната греда зад Адан. Последваха няколко опасни атаки на Реал (Мадрид) и пропуски на Игуаин и Кака. В 70-ата минута Раул Албиол получи втори жълт картон и остави „белия балет” с човек по-малко на терена. Въпреки числения си превес домакините инкасираха нов гол четири минути по-късно, когато Кристиано Роналдо бе точен за 0:2. Португалецът бе сменен малко след това от младока Хесе Родригес. До края на мача гостите намалиха темпото и в крайна сметка запазиха преднината си от 2 чисти гола преди реванша в Мадрид на 20 декември.

В друга среща от турнира третодивизионният Кадис и Валенсия завършиха 0:0 и оставиха интригата за реванша на „Местая” на 22 декември.

Съставът на Реал (Мадрид): Адан; Алтънтоп, Варан, Албиол, Марсело; Кедира, Шахин (69 - Гранеро); Кайехон, Кака (71 - Рамос), Кристиано (78 - Хесе); Игуаин