Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Реал (Мадрид) записа няколко негативни постижения със загубата си от Атлетико (Мадрид) с 2:4 в мача за Суперкупата на Европа в естонската столица Талин.

За първи път от 18 години „белият балет“ загуби финал за международен трофей. За последно това се случи на Кралския клуб на 28 ноември 2000 година, когато в Токио беше записано поражение 1:2 от Бока Хуниорс в мача за Междуконтиненталната купа. След това Реал (Мадрид) спечели 18 поредни финала за международни отличия.

„Белият балет“ за първи път от 21 ноември 2015 година получи четири гола в един мач. Тогава това стана в дербито с Барселона на „Камп Ноу“, а начело на тима беше Рафаел Бенитес. Месец и половина по-късно той беше уволнен, а мястото му зае Зинедин Зидан, който постави началото на историческа серия от спечелени финали – включително три поредни в Шампионската лига.

Интересното е, че Хулен Лопетеги започна кариерата си начело на Кралския клуб със загубен финал, след като клубът беше спечелил предишните си осем участия на подобна фаза – всичките под ръководството на Зинедин Зидан.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Хулен Лопетеги стана първият треньор на клуба от „Сантяго Бернабеу“ за последните 70 години, който дебютира със загуба с четири гола. За последно това се случва на английския специалист Майкъл Киплинг, който на 1 февруари 1948 година губи от Селта с 1:4 у дома. Освен това 51-годишният баск е първият наставник на Реал (Мадрид), който стартира начело на тима със загуба след Бернд Шустер през 2007 година. На 11 август 2007 г. „белият балет“ под ръководството на германеца допусна поражение с 0:1 като гост на Севиля в първи мач за Суперкупата на Испания.

За самия Лопетеги това е първото поражение като треньор за последните почти три години. За последно това му се случи през на 8 януари 2016 г., когато беше начело на Порто и отстъпи с 1:3 на Маритимо за Купата на Португалия. След това работи начело на националния отбор на Испания и за 20 мача записа 14 победи и шест равенства.