Реал (Мадрид) победи Севиля с 4:1 в дербито от 37-ия кръг на испанската Примера дивисион. По този начин Белия балет запази шансовете си за спечелване на шампионската титла. Тимът на Зинедин Зидан има 90 точки, колкото има и лидерът Барселона. Реал обаче има мач по-малко от каталунците.

До края на сезона остава само един мач за Барса, а столичани трябва да срещнат и Селта (Виго) в отложена среща.

Начо откри още в 10-ата минута от куриозна ситуация. След фаул пред пеналта на гостите всички очакваха да бъде изпълнен пряк свободен удар. Начо обаче използва суматохата и стреля във вратата, а съдията призна гола - 1:0. Това се случи буквално секунда или две след съдийския сигнал за фаула, а в същия миг играч на Севиля помагаше на Асенсио да се изправи.

Кристиано Роналдо покачи в 22-ата, след като довкара избит от вратаря на Севиля шут на Хамес Родригес за 2:0. В 49-ата минута Витоло подаде на Стеван Йоветич, който с шут от границата на наказателното поле опъна мрежата за 2:1.

В 78-ата минута Тони Кроос проби отляво и върна към Роналдо и португалецът от около 15 метра заби топката в горния десен ъгъл на вратата на Севиля - 3:1. Пет минути по-късно Начо подаде хитро към Кроос, който от точката на дузпата матира стража на гостите Рико за крайното 4:1.

В същото време Барселона не допусна изненада и се наложи при визитата си на Лас Палмас с 4:1. Неймар (25, 29, 68) се отчете с хеттрик в мрежата на домакините. Луис Суарес (27) също се разписа, с което вече има 28 в шампионата. Лидер сред стрелците Лионел Меси с 35 гола.

Бившият ас на Реал (Мадрид) Хесе Родригес асистира на Педро Бихас за почетното попадение на домакините в 63-ата минута.

Лас Палмас записа 4-о поредно поражение и остава 14-и в класирането с 39 точки.





ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН