Реал Мадрид се издъни още в първия си мач за новия сезон в Примера дивисион. Грандът направи само 0:0 като гост на Майорка. В дебюта на Жозе Моуриньо "белите" играха под очакванията и създадоха малко голови положения. Специалния заложи на система 4-2-3-1 с Гонсало Игуаин на върха на атаката. Тройката зад него бе оформена от Кристиано Роналдо, Анхел ди Мария и Серхио Каналес. Дебют начело на Майорка направи Михаел Лаудруп.

Реал пропусна добро положение в деветата минута. Гонсало Игуаин получи пас от Кристиано, но аржентинецът не можа да излъже Дуду Аоуат. В 14-ата минута Роналдо отправи много хубав диагонален удар, но извън целта. В 24-тата минута Каналес даде прекрасно подаване, Игуаин бе спрян непозволено в наказателното поле, но продължи игра и не получи дузпа.

В 59-ата минута в игра се появиха Карим Бензема и Месут Йозил за сметка на Каналес и Анхел ди Мария. В 63-ата минута Игуаин излезе сам срещу Аоуат, но израелският страж се справи. В 69-ата минута само за десетина секунди островитяните имаха два голови шанса, но Икер Касияс не сбърка. Шест минути преди края Игуаин изпусна от голова ситуация, при която Аоуат добре протегна крак. В края нервите взеха връх и Жозе Моуриньо получи жълт картон./БЛИЦ