Реал (Мадрид) пропусна възможността да се изравни по точки с лидера Барселона в Примера дивисион, след като се издъни при гостуването си на Осасуна в мач от 16-шия кръг. Двата тима завършиха наравно 0:0 и това остави “Белия балет” на две точки от каталунците.

Домакините играеха малко по-добре и стигаха до интересни положения в атака. В 32-ата минута центриране от фаул намери Роверсио и тъмнокожият бранител стреля отблизо с глава, но встрани. В 42-ата минута Икер Касияс изби труден удар на Некунам.

С натиск на гостите от Мадрид започна втората част. В 55-ата минута Рафаел ван дер Ваарт проби отдясно, но стреля в ръцете на стража. Пет минути по-късно Марсело изведе Игуиан, но той не сполучи с диагоналния удар от много добра позиция. В 62-ата минута сантиметри не стигнаха на Валтер Пандиани да отклони от два метра в мрежата на Касияс.

Само две минути след това Серхио Рамос изби от крака на Пандиани, който чакаше на метър пред празната врата. В ответната акция подхлъзване на Мигел Фланьо остави Игуаин сам срещу Рикардо, но аржентинецът шутира над гредата./БЛИЦ