Реал (Мадрид) и Тотнъм се разбраха за трансфера на Гарет Бейл. „Кралският клуб” ще плати рекордните 120 милиона евро за звездата на „шпорите”, обяви сензационно испанският вестник „Ас”.

Според мадридското издание босовете на двата клуба са постигнали уста договорка, но все още имат да избистрят някои детайли по сделката за 24-годишния уелски национал, който ще се превърне в най-скъпия играч в историята на футбола.

Към този момент голмайсторът на Реал (Мадрид) и португалски национал Кристиан Роналдо още държи рекорда за най-скъп трансфер в историята, след като през 2009 година „кралския клуб” го купи от Манчестър Юнайтед за 94 милиона евро.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви се надява да приключи сделката по привличането на Роберто Солдадо от Валенсия и след това да обяви продажбата на Бейл. С част от парите за уелската звезда Леви ще се опита да привлече и уругвайския национал и голмайстор на Ливърпул Луис Суарес, водещ преговори и с вечния враг на „шпорите” Арсенал.

Очаква се Гарет Бейл да пропусне контролата на Тотнъм срещу Монако в събота и ще продължи да тренира индивидуално до финализирането на трансфера му в Реал (Мадрид).

БЛИЦ представя: Световните трансфери