В мач от 19-ия кръг на Ла Лига Хетафе поднесе сериозна изненада, след като на своя "Колизеум Алфонсо Перес" победи Реал Мадрид с минималното 1:0. Попадение на Юнал в 9-ата минута направи разликата. След това поражение "белия балет" е първи с 46 точки, а Хетафе стигна 16-ата позиция с 18 точки. Така серията от 15 мача без загуба на Реал беше спряна.
 
Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Хетафе наказа по-именития си съперник с гол дошъл още в 9-ата минута на срещата. Енес Юнал получи топката, след като бранител на Реал не съумя да изчисти кълбото и я вкара в мрежата.
 
Реал отговори мълниеносно и в 16-ата минута Лука Модрич стреля опасно, но топката беше спасена с вещина от вратаря на домакините. Малко по-късно отново той отправи брилянтен удар към вратата, но топката отново не пожела да влезе в мрежата.
 
До почивката и Тони Кроос не пропусна да отправи доста опасен удар, но топката мина над вратата.
 
Хетафе отново можеше да се разпише след опасна атака в 56-ата минута на двубоя. Куртоа се справи блестящо с шут на Рамирес. В добавеното време на срещата Иско пропусна да изравни резултата в добавеното време на срещата и така Хетафе стартира отлично 2022 година.