Реал (Мадрид) размаза колумбийския Милионариос с 8:0 и спечели трофея „Бернабеу“. Домакините излязоха с черни ленти на ръкавите в памет на юношата на клуба Бенхамин Алонсо Ескера. Таланливият футболист загина в понеделник в катастрофа. Жозе Моуриньо даде почивка на голяма част от титулярите, които играха преди два дни срещу Райо Валекано (2:0) в Примера дивисион.

“Кралете” започнаха силно и още в 5-ата минута Игуаин нацели гредата. След четвърт час игра Кака откри резултата след пас на аржентинеца. В 23-ата Кайехон направи 2:0, а скоро след това и младокът Мората се разписа за 3:0. Отново той покачи на 4:0 в 36-ата, секунди по-късно Кака бе точен за 5:0. Въпреки очакваният на зрителите, че Реал ще пожали гостите, головата вихрушка във вратата на горкия Делгадо не секна. В 59-ата минута Коентрао бе съборен от вратаря на Милонариос в наказателното поле. Кака бе точен от бялата точка в 60-ата минута, като с това оформи и по този начин оформи своя хеттрик. Кайехон покачи резултата на 7:0 със своя втори гол в 68-ата минута, а финалната поанта постави Бензема след чудесен пас на Лука Модрич.

Милионариос бяха избрани за съперник на Реал заради почетния президент на Белия балет Алфредо ди Стефано. Легендарният футболист и треньор е бивш играч на колумбийския клуб. Преди 60 години Русата стрела сменя клуба от Богота с мадридчани и се превръща в икона на Чамартин. На 31 март 1952 година Реал и Милионариос излизат в приятелска среща, в която ярко блесват качествата на аржентинския нападател. Ди Стефано става осем пъти шампион на Испания, пет пъти властелин на Европа, вдига Купата на краля и Междуконтиненталната купа.