Реал (Мадрид) спечели виртуалния шампионат на Примера дивисион, който се проведе през уикенда. „Белият балет“ стигна до титлата чрез своя представител Марко Асенсио. В надпреварата, която се проведе на компютърната игра „ФИФА 20“, участваха 18 от 20-те отбора.

Заявените от Барселона (Сержи Роберто) и Майорка (Алехандро Посо) не взеха участие, тъй като клубовете им имат сключени договори с друг производител на електронни игри.

По-важното е, че турнирът успя да преизпълни поставената си цел от 100 хиляди евро, които да отидат в помощ на борбата срещу пандемията от коронавирус. В рамките на двудневното събитие беше събрана сумата от 140 969,26 евро.

Виртуалният шампионат беше организиран от известния коментатор на електронни спортове Ибай Янос, който го излъчваше на живо в популярната платформа „Twitch“. Инициативата му беше подкрепена от ръководството на Ла Лига. Само финалната среща беше проследена от невероятните 168,6 хиляди зрители от цял свят.

В решителната битка Марко Асенсио победи с 4:2 Айтор от Леганес. Шампионът преодоля по пътя си също така и Хосе Антонио (Гранада), Ману Морланес (Виляреал) и Еду Експозито (Ейбар). Финалистът пък започна от предварителния кръг и елиминира последователно Педро Поро (Валядолид), Рубен Гарсия (Осасуна), Горка Гурусета (Атлетик Билбао) и Лукас Перес (Алавес).