Шампионът Реал (Мадрид) стъпи накриво в първия си мач от новия сезон в Ла Лига. Пред погледа на легендата в тениса Рафа Надал столичани направиха 1:1 срещу Майорка на стадиона в Палма де Майорка.

Белият балет "удари" още в 13-ата минута. Винисиус Жуниор намери Родриго с чудесен пас в наказателното поле, а той след това изпрати топката в мрежата на Майорка за 1:0. Именно Родриго имаше честта да вкара гол номер 700 за Реал (Мадрид) под ръководството на Карло Анчелоти.

В 25-ата минута новата звезда на шампионите Килиан Мбапе, който дебютира в Примера дивисион, бе на сантиметри от гол, след като получи пас от Винисиус, но ударът му премина на сантиметри встрани от левия стълб.

В 53-ата минута Майорка успя да изравни. След центриране от корнер, топката кацна на главата на косовския играч Ведат Муричи, който с точен удар направи резултата 1:1.

В края на двубоя гостите дори останаха с човек по-малко. Дълбоко в добавеното време Ферланд Менди получи директен червен картон за грубо влизане в краката на съперников футболист.