Реал (Мадрид) успя да спечели с 2:1 гостуването на Валенсия в мач от петия кръг на Ла Лига. "Кралете" изоставаха в резултата до 86-ата минута, когато Винисиус изравни след асистенция на Карим Бензема. Именно французинът донесе трите точки с попадение 120 секунди по-късно. Бензема наказа "прилепите" в 88-ата минута, като този път ролите бяха разменени и Винисиус му даде головия пас. 
 
Домакините от Валенсия бяха повели в резултата в 66-ата минута, когато Уго Дуро се възползва от разбъркване в наказателното поле на Реал и прати топката във вратата на Тибо Куртоа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 29-ата минута "прилепите" искаха дузпа за нарушение на Бензема срещу Даниел Вас. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка. След това имаше немалко ситуации и пред двете врати, като по-напористите действия на "белия балет" в края доведоха до обрата в тяхна полза. 

След сладката победа Реал (Мадрид) оглави класирането с 13 точки от 5 мача. Вторият Атлетико (Мадрид) има 11, а с по 10 са Валенсия и Реал Сосиедад. 

Валенсия - Реал (Мадрид) 1:2
1:0 Уго Дуро (66), 1:1 Винисиус (86), 1:2 Карим Бензема (88)

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ