Във времена, в които всички отбори съкращават разходи заради големите си загуби от липсата на мачове покрай пандемията от коронавирус, Реал (Мадрид) създава ново отговорно звено, каквото няма в нито един друг клуб по света. То ще отговаря за политиката на отбора при отдаването на футболисти под наем.

Специалната комисия ще обсъжда плюсовите и минусите за всяка вероятна сделка. За всеки отделен играч ще се преглеждат стила на игра на отбора, който го иска, тактиката на треньора, отношението към младите играчи и възможност за изяви в евротурнирите.

Реал (Мадрид) в момента има няколко играчи, които са преотстъпени на други отбори. Успешните от тях са Ашраф Хакими (Борусия Дортмунд), Серхио Регилон (Севиля) и Мартин Йодегор (Реал Сосиедад). Има и провали като Андрий Лунин (Леганес и Валядолид), Хорхе де Фрутос и Хави Сандес (двамата във Валядолид).

За следващия сезон „белият балет“ се гласи да даде под наем поне десет играчи, тъй като към момента има 36 футболисти с договор с първия отбор. Със сигурност преотстъпени ще бъдат Такефуса Кубо и Рейниер Жезус.