Реал (Мадрид) приключи лятното си турне в Северна Америка с победа. След като отстъпи с 0:1 на Барселона и направи 2:2 с мексикански Америка, сега „белият балет“ се наложи с 2:0 над Ювентус. Мачът се игра на „Роуз Боул“ пред 93 702 зрители, с което се превърна в най-посетената футболна среща в Лос Анджелис.

Испанският тим отбеляза гол още в началната минута на двубоя, но попадението не бе зачетено заради засада на Карим Бензема. В 12-ата минута Ювентус нямаше късмет, след като при изпълнение на фауз от Леонардо Бонучи топката се отби в гредата.

Реал (Мадрид) откри резултата в 19-ата минута, когато Бензема беше точен от дузпа, отсъдена за фаул на Данило срещу Винисиус Жуниор. Седем минути по-късно „бианконерите“ претендираха за 11-метров накацателен удар заради нарушение на Едер Милитао срещу Анхел ди Мария.

След началото на второто полувреме вратарят на „Старата госпожа“ имаше три решителни намеси – отрази удари на Ферлан Менди, Даниел Карвахал и Карим Бензема. В 68-ата минута Реал (Мадрид) стигна до втори гол. Марко Асенсио се разписа след асистенция на Хесус Вайехо.

Следващият мач на „белия балет“ е на 10 август, когато в Хелзинки се изправя срещу Айнтрахт (Франкфурт) за Суперкупата на Европа. На 7 август Ювентус пък се изправя срещу Атлетико (Мадрид).